Ooglaseren Turkije

Dunya Oogziekenhuis

Dit is waarschijnlijk een van de bekendste oogziekenhuizen ter wereld. Het is gelegen in Istanbul, Turkije. Volgens de website van het ziekenhuis worden maandelijks meer dan 2000 Europese patienten gelaserd aan hun ogen. In Delft is een afdeling voor vooronderzoek. Waarschijnlijk is dit de kliniek van Eye Correct dat in 2014 fuseerde met Dunya Eye. Dunya heeft all-in pakketten vanaf 1650 euro inclusief vliegreis, hotel, vooronderzoek en ooglaserbehandeling. Het all-in pakket IntraLase Lasik + Wavefront kost 1940 euro en het duurst is het pakket Relex Smile voor 2490 euro. Van de 60 artsen zijn er een aantal die Nederlands spreken. RTL 5 maakte er een korte reportage over. Niet iedereen heeft dit geld direct voorhanden. Een goedkope lening kan hierbij uitkomst bieden.
Alma Care

Alma Care is een van de goedkoopste aanbieders van een ooglaserbehandeling in Turkije. Een VIP arrangement voor twee ogen inclusief Wavefront/Monovision, vooronderzoek, nazorg, vliegreis, transfer, hotel kost €1450. Het oogziekenhuis is het Istanbul Surgery Hospital dat een team van 8 oogartsen heeft. De persoonlijke begeleiders in de kliniek praten Engels en Duits. Het hotel waarin verbleven wordt staat naast de oogkliniek. Hier is een video van een Nederlander die zijn ogen lasert in de oogkliniek.

LASEK Izmir

Een van de allergoedkoopste aanbiedingen in Turkije is een Lasek/Lasik behandeling van €895 voor twee ogen. Het aanbod wordt gedaan door een online reisbureau dat contacten onderhoudt met Turkse oogklinieken en tandartsen. De vliegreis naar Izmir (waar de ooglaserbehandeling wordt gedaan) is exclusief en kost vanaf €400. Het vooronderzoek wordt uitgevoerd door een toegewezen optometrist in Nederland en kost €125. Eten, drinken, visa en reisverzekering zijn uiteraard voor eigen rekening. In Turkije wordt op de dag van de behandeling eerst gekeken door een oogarts of men daadwerkelijk geschikt is voor de behandeling. Als de oogarts zijn goedkeuring geeft dan betaalt men de behandeling en wordt men ’s middags direct geholpen.

Laseren

Ogen laseren in Thailand
Ooglaserkliniek Nederland
Laserbehandeling Rotterdam

Thema door Anders Norén