Ogen laseren Thailand

Ogen laseren Thailand
De bekende website Tripadvisor heeft een Engelstalig topic (uit 2013) over laser surgery in Thailand/Bangkok. De meningen zijn verdeeld. Sommige klanten betaalden $6000 in Australie en hebben niet overwogen om naar een goedkope kliniek in Thailand te gaan. Andere mensen gingen wel en zijn tevreden. De prijzen in Thailand zijn aantrekkelijk voor mensen die de ogen willen laseren en dit combineren met een vakantie. Een bekende naam in Bangkok is het Bumrungrad International Hospital. Behalve ogen laseren kan je voor allerlei medische onderzoeken in het ziekenhuis terecht. Een Lasik behandeling voor twee ogen kost minimaal €1800. Er zullen nog kosten bijkomen voor vooronderzoek, laboratoriumonderzoek en medicijnen. Een ooglaserbehandeling in Bangkok lijkt op het eerste gezicht dan ook geen alternatief voor Nederlanders die een goedkope behandeling willen in het buitenland. Tenzij je een vakantie in Thailand wilt boeken.
Ervaringen op Thai forum

Een andere bron met recente informatie (2014) over ooglaseren in Thailand is het forum van Thaivisa. Het TRSC lasik Center in Bangkok wordt regelmatig genoemd. Het is een prive kliniek waar men terecht kan voor Lasik, PRK en Phakic intraocular lenzen (Phakic IOLs).

Ervaringen op Thailandblog

Op het Nederlandstalige Thailand blog staat ook een topic van Nederlanders die naar Thailand gingen. De ervaringen zijn uit 2014 en vrij positief. Mensen die al wat ouder zijn hebben na een laserbehandeling toch vaak een leesbril nodig. Ook wordt het zicht geleidelijk minder in de jaren na de behandeling. Een goed alternatief als je ouder bent kan een lens implantatie zijn.

Medische check-up

Volgens de website van het Bumrungrad ziekenhuis kost een uitgebreide medische check-up voor de man €420. Onbekend is wat er precies onder valt maar een Total Body Scan in Nederland bij Prescan kost tussen de €965-€1900. Heb je een aanvullende verzekering dan wordt een standaard check-up in Nederland vaak 100% vergoed door de zorgverzekeraar.

Eye surgery Youtube

Op Youtube zijn veel engelstalige filmpjes te vinden over eye surgery in Thailand. Er zijn o.a video’s over het Bumrungrad Hospital, Asia Cosmetic Hospital en het Bangkok Hospital Phuket.

Laseren

Ogen laseren in Turkije
Ooglaserkliniek Nederland
Laserbehandeling Rotterdam

Thema door Anders Norén