Stunten met prijs
Er wordt soms gestunt met prijzen en dit is een doorn in het oog van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Laser Company gaf kortingen van 54% via kortingssite Groupon als klanten snel wilden langskomen. De branchevereniging wil dat mensen er goed over nadenken en niet impulsief een besluit nemen. Bijna alle plastisch chirurgen in Nederland (95%) zijn bij de NVPC aangesloten. De vereniging kan leden schorsen als ze zich niet aan de kwaliteitseisen houden (zoals prijsstunten).
Grootste oogziekenhuis

Het Dunya Eye Oogziekenhuis in Turkije adverteert zichzelf als het grootste oogziekenhuis van de hele wereld. Er zijn 60 oogspecialisten voor allerlei oogaandoeningen. Er zijn al meer dan 300.000 ooglaserbehandelingen uitgevoerd waaronder 40.000 voor Nederlanders. Er vinden na de behandeling drie nazorgcontroles plaats in Istanbul. Twee andere nacontroles zijn in de maanden erna in Nederland. Het all-in pakket Lasek / PRK kost nog geen 1700 euro. In het pakket is inbegrepen twee vooronderzoeken (een in Delft, een in Istanbul), vliegtickets, transfers, oogbehandeling en de nazorg. Het duurst is het nieuwe Relex Smile pakket waarbij een heel dun stukje weefsel van het hoornvlies gehaald wordt.

Goedkoop laseren

Correctvision heeft een uitgebreid artikel over goedkope behandelingen vanaf 595 euro per oog. Is dit mogelijk en waarom kunnen sommige oogklinieken dit aanbieden voor die prijs? Waarom zijn andere klinieken veel duurder? De verslaggeefster van het magazine gaat op pad om het uit te zoeken. In het artikel wordt ingegaan dat de 595 euro vooral een lokkertje is en dat er bijna altijd extra kosten bijkomen. Ook wordt het voor- en naonderzoek vaak niet door een oogarts gedaan maar door assistenten. Bij het bekende Dunya Eye Oogziekenhuis in Istanbul worden de vooronderzoeken gedaan door een oogchirurg en de nacontroles door onafhankelijke optometristen in de buurt van de klant.

Buitenland

Het Oogziekenhuis in Rotterdam waarschuwt (in 2009) in een artikel in het AD voor het ooglaseren in het buitenland. Volgens de arts melden zich wekelijks een aantal patienten die klachten hebben over droge ogen, ontstekingen en het hoornvlies. Het Oogziekenhuis raadt mensen aan om de ogen niet te laten laseren in het buitenland. In Nederland zijn beter geschoolde artsen en modernere apparatuur.

Tanden bleken & laser

Ook tanden kunnen gebleekt worden met een laser. Deze methode wordt vooral gebruikt bij tanden die ernstig verkleurd zijn of snel resultaat wilt zien. Nadeel van laseren zijn wel de fiks hogere kosten dan bij een gewone behandeling. Een setje tanden bleken voor thuisgebruik is er al vanaf 24.95 euro.

Laseren

Ogen laseren in Turkije
Ogen laseren in Thailand
Ooglaserkliniek Nederland
Laserbehandeling Rotterdam
Laserbehandeling ontharen